Yoğurtlu kabak ve bulgur yemeği nasıl yapılır?
Taze kabak ve ince bulgurun yoğurtla buluştuğu bu nefis yemek, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, akşam yemekleri için ideal bir tercih olacak.
Yoğurtlu Kabak ve Bulgur Yemeği TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2. Sarımsakları ince ince doğrayıp soğanlara ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 3. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 4. Kabakları rendeleyin veya küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. 5. İnce bulguru ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. 6. Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). 7. Ayrı bir kasede yoğurdu çırpın. Yemek ocaktan alındıktan sonra 5 dakika dinlendirin, ardından yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. 8. Üzerine nane serperek servis yapın. Afiyet olsun! Püf Noktaları:
|
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





