Yoğurtlu bulgurlu patates köftesi nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan yoğurtlu bulgurlu patates köftesi, hem doyurucu hem de pratik bir tarif. Patates ve bulgurla hazırlanan köfteler, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ sosuyla buluşarak enfes bir lezzet sunuyor.
Yoğurtlu Bulgurlu Patates Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı un
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yoğurt Sosu İçin:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
- Bulguru üzerine ekleyip 15 dakika su çekmesi için bekletin
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve patatesli karışıma ekleyin
- Sarımsakları ezip, ince kıyılmış maydanozu ilave edin
- Salça, baharatlar ve unu ekleyip yoğurun
- Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin
- Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın
Yoğurt Sosu:
- Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla çırpın
Servis:
- Köfteleri servis tabağına alın
- Üzerine yoğurt sosunu gezdirin
- Tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin ve köftelerin üzerine dökün
- İsteğe bağlı nane veya pul biber serperek servis yapın
Püf Noktaları:
- Patateslerin iyice ezilmiş olması köftelerin dağılmamasını sağlar
- Bulgurun suyu çekmesi için yeterince bekletin
- Köfte harcı çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz
- Kızartma yağının iyice kızmış olması köftelerin yağ çekmemesi için önemli
|