Tavuklu sebzeli bulgur ve pilav nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir öğün için ideal olan tavuklu sebzeli bulgur veya pilav, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Renkli sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilen bu tarif, günlük öğünlerinize tazelik katarken dengeli beslenme için de mükemmel bir alternatif oluşturuyor.

05 Kasım 2025

Tavuklu Sebzeli Bulgur ve Pilav Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur veya pirinç (tercihinize göre)
  • 400 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Sebzelerin Hazırlanması:

  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Havuçları küp küp doğrayın
  • Biberleri ince şeritler halinde kesin
  • Sarımsakları ince dilimleyin

2. Tavuk ve Sebzelerin Kavrulması:

  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kuşbaşı tavukları ekleyip renk alana kadar pişirin
  • Doğranmış sebzeleri ve sarımsakları ilave edin
  • 5 dakika daha kavurmaya devam edin

3. Salça ve Baharatların Eklenmesi:

  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin
  • Baharatların kokusu çıkana kadar karıştırın

4. Bulgur/Pirinç ve Suyun Eklenmesi:

  • Bulgur veya pirinci tencereye ekleyin
  • 2 dakika kadar bulgur/pirinci sebzelerle birlikte kavurun
  • Sıcak su veya tavuk suyunu yavaşça ekleyin
  • Defne yaprağını ilave edin

5. Pişirme İşlemi:

  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin
  • Bulgur/pirinç suyunu çekince ocağı kapatın
  • 10 dakika dinlendirin

6. Servis Önerisi:

  • Dinlenen bulgur/pilavı karıştırın
  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Bulgur için su oranı 1: 2, pirinç için 1: 1.5 olmalıdır
  • Tavukları marine etmek lezzetini artırır
  • Sebzeleri aynı boyda doğramak pişme süresini eşitler
  • Pilavı dinlendirmek tanelerin birbirinden ayrılmasını sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;