Tavuklu Patatesli Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2. Kuşbaşı doğranmış tavukları tencereye ekleyin ve tavuklar rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirin. 3. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam edin. 4. Küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. 5. Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Bu işlem bulgurun pilavının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 6. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. 7. Üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. 8. Pilavı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Bu süre sonunda bulgur suyunu çekmiş olacaktır. 9. Ocaktan aldığınız pilavın üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağını kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın. 10. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip pilavı karıştırın ve servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |