Tavuk köftesi bulgurlu tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir seçenek: bulgurun eşsiz dokusuyla hazırlanan tavuk köfteleri. Hem hafif hem doyurucu bu tarif, günlük öğünlerinize renk katacak.
Tavuk Köftesi Bulgurlu TarifiMalzemeler:
Hazırlık:1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15-20 dakika şişmeye bırakın. Suyu çekip kabaran bulguru bir kez elinizle hafifçe yoğurun. 2. Geniş bir karıştırma kabına tavuk kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kimyon, karabiber, tuz, zeytinyağı ve salçayı ekleyin. 3. Şişen bulguru da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yoğurma işlemi sırasında köfte harcının kıvamı çok yumuşak olursa biraz daha bulgur veya un ekleyebilirsiniz. 4. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfte şekli verin. 5. Tavada kızartma yağını iyice kızdırın. Köfteleri aralıklı yerleştirip her iki tarafını da altın sarısı rengi alana kadar kızartın. 6. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün. Servis Önerisi:Sıcak olarak pilav, yoğurt veya yeşil salata eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





