Siyez bulguru ile lezzetli bir pilav nasıl yapılır?

Anadolu'nun kadim lezzetlerinden siyez bulguru, besleyici yapısı ve fındıksı aromasıyla sofralara şifa katıyor. Geleneksel pişirme yöntemleriyle hazırlanan bu pilav, hem hafif hem de doyurucu bir alternatif sunuyor.

05 Kasım 2025

Siyez Bulgurlu Lezzetli Pilav Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kimyon, karabiber

Hazırlık Aşamaları:


  • Siyez bulgurunu bol suda yıkayın ve süzgece alarak suyunun süzülmesini bekleyin.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Süzülmüş siyez bulgurunu tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe çıtırlaşana kadar.
  • Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin, ardından bir çatalla karıştırıp servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Su oranını 1: 2 olarak ayarlayın, siyez bulguru normal bulgura göre daha fazla su çekebilir.
  • Dinlendirme süresi pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
  • İsterseniz içine havuç, bezelye gibi sebzeler ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;