Sıvı Yağlı Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber, tercihe bağlı)
Yapılışı:
- Pilav tenceresine sıvı yağı alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salça kullanacaksanız, soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika sıvı yağla birlikte kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyip karıştırın.
- Kaynar suyu tencereye dökün, hızlıca karıştırıp kapağını kapatın.
- Ocağın ateşini kısık seviyeye getirip pilavı 15-20 dakika pişirin.
- Pilav suyunu çekip dinlenmeye bırakın, 10 dakika sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgur ve su oranı 1: 2 olmalı, ancak bulgurun cinsine göre ayarlayabilirsiniz.
- Pilavı piştikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp kabartmak daha iyi sonuç verir.
- İsteğe bağlı olarak küp doğranmış domates veya yeşil biber ekleyebilirsiniz.
|