Semizotlu bulgur köftesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olan semizotlu bulgur köftesi, yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden biri. Taze semizotu ve bulgurun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu pratik tarif, sağlıklı beslenme rutinlerinize renk katıyor.
Semizotlu Bulgur Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Bu sırada semizotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Rendelenmiş soğanı da bir kaba alın. 3. Şişen bulgurun üzerine doğranmış semizotu, rendelenmiş soğan, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. 4. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak karıştırın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tekrar yoğurun. 5. Hazırladığınız karışımın kıvamı çok yumuşak olursa, yavaş yavaş un ekleyerek köfte hamurunun ele yapışmayacak kıvama gelmesini sağlayın. 6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak köfte şekli verin. 7. Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alarak marul, domates, limon ve nar ekşisi ile servis edebilirsiniz. Not: İsterseniz köfteleri buzdolabında 1 saat kadar dinlendirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca semizotu yerine ıspanak da kullanabilirsiniz. |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





