Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Havucu küp küp, yeşil biberi ve domatesi de küçük parçalar halinde doğrayın.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve yeşil biberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun, ardından doğranmış domatesi ekleyin.
- Bulguru tencereye ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
- Servis etmeden önce bir çatalla karıştırıp kabartın.
İpuçları:
- Pilavı daha lezzetli yapmak için tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak bezelye, mısır veya doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Dinlendirme süresi pilavın daha iyi kıvam almasını sağlar.
|