Sarı bulgur pilavı yaparken en dikkat etmemiz gereken noktalardan biri bulgurların kalitesi. Taze ve kuru bulgurlar kullanmak gerçekten lezzeti belirliyor. Soğanı kavururken, pembeleşmesi için sabırlı olmak lâzım, çünkü bu adım pilava derinlik katıyor. Ayrıca, baharatları hafifçe kavurmak da aroma açısından harika bir dokunuş sağlıyor. Su oranına gelince, dikkatli olmalıyız; fazla su pilavımızın lapa olmasına neden olabilir. Demleme süresi de oldukça önemli, o 10 dakikada bulgurlar suyu iyice çekecek ve daha lezzetli bir sonuç elde edeceğiz. Sizce bu noktaları uygulamak ne kadar kolay?
Sarı bulgur pilavı yaparken en dikkat etmemiz gereken noktalardan biri bulgurların kalitesi. Taze ve kuru bulgurlar kullanmak gerçekten lezzeti belirliyor. Soğanı kavururken, pembeleşmesi için sabırlı olmak lâzım, çünkü bu adım pilava derinlik katıyor. Ayrıca, baharatları hafifçe kavurmak da aroma açısından harika bir dokunuş sağlıyor. Su oranına gelince, dikkatli olmalıyız; fazla su pilavımızın lapa olmasına neden olabilir. Demleme süresi de oldukça önemli, o 10 dakikada bulgurlar suyu iyice çekecek ve daha lezzetli bir sonuç elde edeceğiz. Sizce bu noktaları uygulamak ne kadar kolay?
Cevap yaz