Sade bulgur pilavı nasıl hazırlanır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve doyurucu bir sade bulgur pilavı hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzemelerden püf noktalarına kadar adım adım ilerleyerek evinizde nefis bir pilav yapmanın inceliklerini keşfedin.

05 Kasım 2025

Sade Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede yağı ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
  • Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuzunu ve baharatlarını ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin, ardından bir çatal yardımıyla karıştırıp servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun çok fazla karıştırılmaması pilavın topaklanmaması için önemlidir.
  • Dinlendirme süresi pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
  • İsterseniz pilavı pişirmeden önce 1 yemek kaşığı salça ekleyerek renklendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
; }, 2000); });