Pırasa Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayarak hazırlayın. 2. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından doğranmış pırasaları ilave edin. 4. Pırasalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 5-7 dakika karıştırarak pişirin. 5. Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. 6. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. 7. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın. 8. Bulgur suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. 9. Pilavı ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
|