Normal Bulgurla Mercimek Köftesi Tarifi
Mercimek Köftesi Malzemeleri
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- İsteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Mercimek Köftesi Yapılışı
- Kırmızı mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
- Haşlanan mercimeği süzmeden, sıcakken bulgurla birlikte karıştırın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın
- Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, salçayı ve baharatları ekleyip yoğurun
- Sıvı yağ, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip tekrar yoğurun
- Köfte harcının iyice karıştığından ve ele yapışmayan bir kıvam aldığından emin olun
- Elde şekil vererek köfteleri hazırlayın
- Servis tabağına alıp marul yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Püf Noktaları
- Mercimekleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, aksi halde köfteler dağılabilir
- Bulgurun mercimeğin suyunu çekip şişmesi için yeterince dinlendirin
- Köfte harcı ele yapışıyorsa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz
- Soğanın acılığını almak için rendeledikten sonra biraz sıkabilirsiniz
Servis Önerisi
- Marul yaprakları üzerinde servis edebilirsiniz
- Yanında ayran veya cacık ile mükemmel gider
- Üzerine sumak serperek farklı bir lezzet katabilirsiniz
|