Kuru etli bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Geleneksel lezzetleri modern mutfaklarda yeniden yorumlamak isteyenler için pratik bir tarif: Kuru etin yoğun aromasıyla buluşan pilav, hem doyurucu hem de lezzetli bir ana yemek alternatifi sunuyor. Malzeme hazırlığından pişirme sürecine tüm inceliklerle hazırlanan bu tarif, farklı dokusu ve kendine özgü tadıyla sofralara şık bir dokunuş katıyor.

05 Kasım 2025

Kuru Etli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 300 gram kuru et (küp küp doğranmış)
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


  • Kuru eti bir gece önceden soğuk suda bekletin, yumuşamasını sağlayın. Eğer vakti yoksa, kaynar suda 15-20 dakika haşlayarak yumuşatabilirsiniz.
  • Bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15-20 dakika bekletin, sonra suyunu süzün.

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tencereye tereyağını veya sıvı yağı alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuru etleri ekleyip etler hafif renk değiştirene kadar 5-7 dakika kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Süzülmüş bulguru tencereye ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe saydamlaşsın.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu veya et suyunu yavaşça ekleyin, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişme süresince ara sıra kontrol edin, gerekirse azar azar sıcak su ekleyin.
  • Pilav piştikten sonra ocağı kapatıp, tencerenin üzerine bir kağıt havlu veya bez koyup kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin.
  • Son olarak pilavı bir kaşıkla karıştırıp servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile sıcak olarak tüketebilirsiniz.

İpuçları:

  • Kuru etin tuzlu olma ihtimaline karşı, tuzu pilav pişerken tadarak ekleyin.
  • Pilavı dinlendirmek, tanelerin daha iyi ayrılmasını sağlar.
  • İsterseniz, pişirme sırasında birkaç diş sarımsak ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;