Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Tarifi
- İlk olarak, kuşbaşı etleri orta ateşteki tencerede sıvı yağ ile birlikte kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Soğanı ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun, ardından tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgurun rengi hafifçe dönene kadar karıştırın.
- Sıcak suyu veya et suyunu yavaşça tencereye ekleyin, defne yaprağını ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp pilavı 15-20 dakika pişirin.
- Pilav suyunu çekip piştikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
- Son olarak, pilavı bir çatalla karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun!
|