Kapya Biberli Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak kapya biberleri yıkayıp, çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın. 2. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da ince dilimleyin veya ezin. 3. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Sarımsakları ve doğranmış kapya biberleri ekleyip, biberler yumuşayana kadar 4-5 dakika kavurmaya devam edin. 5. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 6. Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar bulgurları da kavurun. 7. Sıcak suyu veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. 8. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. 9. Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin altına bir bez koyup, pilavı 10-15 dakika dinlendirin. 10. Son olarak pilavı bir çatalla karıştırıp, ince kıyılmış taze nane veya maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
Bu tarifle hem sağlıklı hem de lezzetli bir bulgur pilavı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |