İnce bulgur çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: ince bulgurla hazırlanan bu çorba, hem doyurucu hem de vitamin deposu. Soğan ve salçanın harmanlandığı nefis bir temel üzerine kurulu, limon suyuyla dengelenen aromasıyla sofralarınızı renklendirecek.
İnce Bulgur Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 adet limon suyu
- 1 demet maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- İnce bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurmaya devam edin.
- Sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve bulgur yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu çorbaya ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İsteğe bağlı olarak çorbaya sarımsak veya nane de ekleyebilirsiniz. Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
|