Haşlama Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- Haşlama için: 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Bulguru derin bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın.
- Suyunu süzdürdüğünüz bulgura rendelenmiş soğan, salça, tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Malzemeleri güzelce karıştırın, ardından yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayıp uzun köfteler şeklinde şekillendirin.
- Bir tencerede suyu kaynatın, tuzunu ekleyin. Köfteleri kaynayan suya atıp 15-20 dakika haşlayın.
- Haşlanan köfteleri kevgirle sudan çıkarıp servis tabağına alın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine nane, pul biber veya zeytinyağı gezdirip sıcak ya da soğuk servis yapın.
Not: Köftelerin dağılmaması için haşlama suyunun kaynar olmasına ve köfteleri tencerede çok karıştırmamaya dikkat edin. Afiyet olsun!
|