Etli bulgurlu köfte nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir köfte tarifi. Bulgurun kıvamı ve baharatların aromasıyla nefis bir iç yapıya sahip, kızartıldığında dışı çıtır içi yumuşak köfteler hazırlamanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
Etli Bulgurlu Köfte TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15-20 dakika şişmeye bırakın. 2. Geniş bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, domates salçası, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. 3. Şişen bulgurun fazla suyunu süzün ve kıymalı karışıma ekleyin. 4. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta ve unu ilave ederek tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Kıvamı çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz. 5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlak veya oval şekil verin. 6. Kızartma tavasında sıvı yağı iyice kızdırın ve köfteleri aralıklı olarak yerleştirip altın rengi alana kadar kızartın. 7. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün. Servis Önerisi:Etli bulgurlu köfteleri sıcak olarak pilav, yoğurt veya salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





