Ekşili nohutlu bulgur köftesi nasıl yapılır?

Bulgur ve nohutun lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu köfteler, nar ekşili sosunun enfes dokunuşuyla farklı bir tat sunuyor. Hem besleyici hem de pratik olan bu tarif, günlük öğünlerinizde fark yaratacak bir seçenek.

05 Kasım 2025

Ekşili Nohutlu Bulgur Köftesi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Sosu İçin:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Yapılışı:

  • İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika kadar şişmeye bırakın.
  • Haşlanmış nohutu robottan geçirerek püre haline getirin.
  • Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Şişen bulgurun suyunu süzün, nohut püresi, rendelenmiş soğan, salçalar, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  • Harcın kıvamını kontrol edin, gerekirse un ekleyerek köfte hamurunuzu elinizle şekil alacak kıvama getirin.
  • Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin.
  • Köfteleri kızgın sıvı yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve kağıt havlu serili tabağa alın.

Sos Hazırlığı:

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, salçayı ekleyip kavurun.
  • Üzerine sıcak su, nar ekşisi, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan sosun altını kısın ve kızarttığınız köfteleri sosun içine yerleştirin.
  • Köfteleri 10-15 dakika kadar sosla birlikte pişirin.

Servis Önerisi:

  • Ekşili nohutlu bulgur köftelerini sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Üzerine maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun çok şişmemesine dikkat edin, aksi halde köfteler dağılabilir.
  • Köfteleri kızartırken yağın çok kızgın olmamasına özen gösterin.
  • Nar ekşisi miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Köfteleri sosta çok fazla bekletirseniz yumuşayabilir, bu nedenle servis etmeden hemen önce sosla buluşturun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;