Ekşili Bulgurlu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nane
Yapılışı:
- Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın.
- Bulgur suyunu çekince rendelenmiş soğan, un, salça, tuz, karabiber, kimyon, maydanoz ve yumurtayı ekleyip yoğurun.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, köfteleri hafifçe kızartın.
- Üzerine 1 litre su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca limon suyu ve naneyi ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın, isteğe bağlı yoğurtla tüketebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Bulgurun iyice şişmesi için suyu sıcak olmalı.
- Köfteleri çok fazla kızartmamaya dikkat edin, sadece renk almalı.
- Ekşilik için limon suyu yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz.
|