Bulgurlu Tavuklu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 500 gram tavuk göğsü (kıyma halinde)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı un (kıvam için)
Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15-20 dakika
Yapılışı:
- İnce bulguru bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Bir karıştırma kabında tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, maydanoz, domates salçası, kimyon, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.
- Şişen bulgurun suyunu süzün ve tavuklu karışıma ekleyin.
- Unu da ekleyip yoğurarak homojen bir kıvam elde edin. Eğer hamur çok yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
- Tavada zeytinyağını ısıtın, köfteleri aralıklı yerleştirip orta ateşte her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
- Pişen köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak yoğurt, yeşil salata ve pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|