Bulgurlu tavuk çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Lezzetli ve doyurucu bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Bulgurlu tavuk çorbası, hem besleyici hem de soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Taze sebzeler ve tavuğun buluştuğu bu çorba, bulgurun eşsiz dokusuyla tam bir şifa deposuna dönüşüyor.
Bulgurlu Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 200 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 su bardağı bulgur
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tavuk kuşbaşlarını ekleyip tavuklar rengi dönene kadar pişirin.
- Bulguru ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Tavuk suyu veya suyu ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, bulgur ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir tutam pul biber serperek sunabilirsiniz.
İpuçları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha yoğun olacaktır.
- Bulgurun cinsine göre pişme süresi değişebilir, gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Çorbayı kıvamlı seviyorsanız, pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz.
|