Bulgurlu pirinçli yaprak sarması nasıl yapılır?
Geleneksel lezzetleri farklı malzemelerle birleştiren bir tarif: pirinç ve bulgur karışımıyla hazırlanan nefis yaprak sarması. Hem besleyici hem de doyurucu bu sarmalar, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla yerini alabilecek bir seçenek sunuyor.
Bulgurlu Pirinçli Yaprak Sarması TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak asma yapraklarını tuzlu sudan geçirip yıkayın ve süzgece alın. 2. Geniş bir kasede pirinç ve bulguru karıştırın. 3. Rendelenmiş soğan, domates salçası, kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. 4. Baharatları, zeytinyağını ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın. 5. Hazırladığınız harçtan yaprakların uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar koyun. 6. Yaprağın uçlarını içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. 7. Tencereye sarmaları sıkı bir şekilde dizin. 8. Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve bir tabak ile sarmaların üzerini kapatın. 9. Kısık ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 10. Piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirip servis yapın. Püf Noktaları:
|
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





