Bulgurlu Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler (4-6 kişilik):
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Nane ve kuru nane
Köftelerin Hazırlanışı:
- İnce bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin
- Suyunu süzdürdüğünüz bulgura rendelenmiş soğan, un, tuz ve baharatları ekleyin
- Malzemeleri iyice yoğurarak köfte hamurunu hazırlayın
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri şekillendirin
Çorbanın Yapılışı:
- Bir tencerede 1 litre suyu kaynatın
- Kaynayan suya hazırladığınız köfteleri tek tek atın ve 10 dakika pişirin
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve 1 su bardağı suyu çırparak pürüzsüz bir karışım elde edin
- Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırın
- Salçayı ekleyip 5 dakika daha pişirin
Tereyağlı Sos:
- Küçük bir tavada tereyağını eritin
- Pul biber ve nane ekleyip kızdırın
- Hazırladığınız bu sosu çorbanın üzerine gezdirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz
- Üzerine taze nane yaprakları serperek sunum yapabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın, aksi takdirde yoğurt kesilebilir
- Köftelerin dağılmaması için su kaynadıktan sonra ateşi kısıp köfteleri ekleyin
- Çorbanın kıvamını beğenmezseniz, su veya yoğurt ilavesi yaparak ayarlayabilirsiniz
|