Bulgurlu Köfte Yoğurtlu Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Zeytinyağı
- Nane ve pul biber (servis için)
Hazırlanışı:
- Bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Şişen bulgurun içine rendelenmiş soğan, un, salça, tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin ve köfteleri hazırlayın. İsterseniz köfteleri uzun şekilde de yapabilirsiniz.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen köfteleri bir tabağa alın.
- Yoğurdu bir kaseye alın, içine ezilmiş sarımsakları ekleyerek karıştırın.
- Servis tabağına yoğurtlu karışımı yayın, üzerine pişmiş köfteleri dizin.
- Son olarak üzerine zeytinyağı, nane ve pul biber gezdirerek servis yapın.
Not:
- Köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz, daha hafif bir alternatif olacaktır.
- Yoğurdunuzun kıvamı koyu ise bir miktar su ekleyerek inceltebilirsiniz.
|