Bulgurlu köfte tarifi nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir?
Lezzetli ve besleyici bir geleneksel lezzet olan bulgurlu köfte, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek. İster çiğ ister pişmiş olarak tüketilen bu nefis köfteler, ana yemek veya meze olarak sofraları süslüyor.
Bulgurlu Köfte Tarifi: Malzemeler ve HazırlanışıMalzemeler (4-6 kişilik):
Hazırlanışı:1. Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Bulgurun suyu çekmesi için 15-20 dakika bekletin. 2. Rendelenmiş soğanı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın. 3. Unu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. 4. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ellerinizle yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz uzun köfte şekli de verebilirsiniz. 5. Köfteleri bir tepsiye dizin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu, köftelerin dağılmamasını sağlar. 6. Dinlenen köfteleri ister çiğ olarak servis edin, isterseniz az yağda kızartın veya fırında pişirin. Not: Bulgurlu köfteyi içli köfte şeklinde hazırlamak isterseniz, iç harç olarak kıyma, soğan ve baharatlarla hazırlanmış bir karışım kullanabilirsiniz. Ayrıca, yoğurma aşamasında 1 yumurta ekleyerek köftelerin daha iyi tutmasını sağlayabilirsiniz. |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?