Bulgurlu Kıymalı Dolma Biber Tarifi
Malzemeler:
- 8-10 adet dolmalık biber (yeşil veya kırmızı)
- 1 su bardağı ince bulgur
- 200 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlık Aşamaları:
- Dolmalık biberlerin tepesini kesip çekirdeklerini temizleyin, içini hafifçe oyun.
- Bir kasede bulguru ıslatmak için üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin.
- Soğanı incecik doğrayın, maydanozu kıyın.
- Geniş bir kapta kıyma, süzülmüş bulgur, soğan, salça, maydanoz, baharatlar ve zeytinyağını karıştırın.
- Harcı biberlerin içine doldurun, ağzına kadar doldurmamaya dikkat edin (pişerken bulgur şişer).
Pişirme Yöntemi:
- Dolmaları tencereye sıkıca dizin, üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
- Kapağını kapatıp orta ateşte 30-35 dakika pişirin.
- Pişince ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin, sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Bulgurun çok sert olmaması için suyu iyi süzün.
- Dolmaların dibi tutmasın diye tencereye domates dilimleri döşeyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak iç harcına 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
|