Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy dolmalık kabak
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet limon suyu
Hazırlanışı:
- Dolmalık kabakları yıkayıp, uçlarını kesin ve içlerini oyarak hazırlayın.
- Bir kasede bulguru ıslatmak için üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte tavada pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bu karışımı ıslanmış ve suyunu çekmiş bulgurun üzerine ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcı, oyulmuş kabakların içine doldurun.
- Dolmaları tencereye dizin, üzerine 1 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyin.
- Kapağını kapatıp, kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun!
|