Bulgur ve irmikli köfte nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Hem besleyici hem de pratik bir lezzet arayanlar için bulgur ve irmikle hazırlanan nefis köfte tarifi. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, hem günlük sofralarınıza hem de özel davetlerinize renk katacak. İster ana yemek ister meze olarak tüketebileceğiniz bu köfteler, farklı iç malzemelerle çeşitlendirilerek kişiselleştirilebilir.
Bulgur ve İrmikli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha)
Yapılışı:
- Geniş bir kaba ince bulgur ve irmiği alın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip 15-20 dakika kadar şişmeleri için bekletin.
- Rendelenmiş soğanı, domates salçasını, sıvı yağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Malzemeler birbirine yapışmaya başlayınca ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Elinizi ıslatarak karışımı yoğurmaya devam edin. Kıvamı çok sertse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Hazır olan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri oluşturun.
- Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alıp, dilerseniz marul, domates ve limonla süsleyerek servis yapın.
Not: Köftelerinizin daha lezzetli olması için harcı birkaç saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Ayrıca, içine haşlanmış nohut veya kıyma da ekleyerek farklı versiyonlarını deneyebilirsiniz.
|