Bulgur Pilavı Tarifi
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tencerede yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Pirinç Pilavı Tarifi
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp süzün, 10 dakika ılık suda bekletin.
- Tencerede yağı ısıtın, soğanı kavurun.
- Süzülmüş pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
- Sıcak su veya tavuk suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin, sonra servis yapın.
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tencerede yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Arpa şehriyeyi ekleyip altın rengi alana kadar kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 10-12 dakika).
- Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Şehriye Pilavı Tarifi
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Tencerede yağı ısıtın, şehriyeleri kızarana kadar kavurun.
- Sıcak su veya tavuk suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika).
- Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
|