Bulgur pilavı nasıl salçalı yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve pratik bir pilav tarifi arıyorsanız, salçalı bulgur pilavı hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Basit malzemelerle hazırlanan bu tarif, günlük öğünleriniz için hem ekonomik hem de hızlı bir çözüm olacak.
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika salçalı yağla birlikte kavurun.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ilave edin, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
- Bulgur suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
- Servis yapmadan önce bir çatal yardımıyla karıştırıp kabartın.
Püf Noktaları:
- Bulgur ve su oranı 1: 2 olmalıdır.
- Pilavı dinlendirmek daha lezzetli olmasını sağlar.
- İsterseniz içine küp doğranmış domates ekleyebilirsiniz.
- Salçayı iyice kavurmak pilavın rengini ve lezzetini güzelleştirir.
|