Bulgur köfteli tavuk yahnisi nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için bulgur köftesi ve tavuğun mükemmel uyumu... Hem besleyici hem doyurucu bu tarif, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden ilham alıyor. Tavuk yahnisiyle buluşan minik köfteler, farklı dokusu ve baharatlarla zenginleşen aromasıyla sofralara şık bir alternatif sunuyor.

05 Kasım 2025

Bulgur Köfteli Tavuk Yahnisi Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1/2 demet maydanoz

Bulgur Köftesi İçin:


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

1. Tavuk Yahnisi Hazırlığı:

  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Salçaları ilave edip 2-3 dakika kavurun
  • Kuşbaşı tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın
  • Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın

2. Bulgur Köftesi Hazırlığı:

  • Bulguru derin bir kaseye alın
  • Üzerine un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin
  • Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri hazırlayın

3. Pişirme:

  • Kaynayan tavuk yahnisine köfteleri tek tek ekleyin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişirin
  • Son 5 dakika ince kıyılmış maydanozu ekleyin
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine limon sıkarak daha ferah bir tat elde edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Bulgur köftelerini çok büyük yapmamaya özen gösterin
  • Köfteleri yahninin kaynadığı anda ekleyin
  • Pişirme süresince tencerenin kapağını sık sık açmayın
  • Daha kıvamlı bir yahni için son 5 dakika kapağı açık pişirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;