Bulghursuz Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı ince bulgur (köfteleri şekillendirmek için kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimekleri süzün ve bir kaseye alıp ılınmaya bırakın.
- Soğanı rendeleyip, zeytinyağı ile birlikte bir tavada hafifçe kavurun.
- Kavrulan soğana salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bu karışımı ılık mercimeklere ekleyin ve iyice karıştırın.
- Baharatları, tuzu, limon suyunu ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
- Köfte harcının soğumasını bekleyin, ardından elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın.
- Köfteleri ince bulgura batırarak dış yüzeyini kaplayın ve servis tabağına dizin.
- Marul, turp veya yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.
Not: Köfteleri şekillendirirken elinizi ıslatmak işinizi kolaylaştıracaktır. İsterseniz içine çiğ köfte baharatı da ekleyebilirsiniz.
|