Börülceli bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Börülce ve bulgurun besleyici birleşimiyle hazırlanan bu pilav, hem pratik hem de lezzet dolu bir tarif sunuyor. Taze haşlanmış börülcelerle hazırlanan yemeğin dokusu, salçalı sosla harmanlanarak Akdeniz mutfağından esintiler taşıyor.
Börülceli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış börülce
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış börülceleri tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
- Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu (ve bulyonu) ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Not:
- Börülceyi kendiniz haşlamak isterseniz 1 su bardağı kuru börülceyi 8-10 saat suda beklettikten sonra 30-35 dakika haşlayabilirsiniz.
- Pilavı daha lezzetli yapmak için tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya nane ile süsleyebilirsiniz.
|