2 Kişilik Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet küçük soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre)
- İsteğe bağlı: 1-2 dal taze nane veya maydanoz
Hazırlanışı:
- İlk olarak, bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salça kullanacaksanız, soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar yağda kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirecektir.
- Sıcak suyu veya et suyunu tencereye ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Piştikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin. İsterseniz ince kıyılmış taze nane veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgurunuzun markasına göre su miktarını ayarlayabilirsiniz; genellikle 1 ölçü bulgur için 1,5 ölçü su yeterlidir.
- Dinlendirme aşaması, bulgurun tane tane olmasını sağlar.
- İsterseniz içine nohut, küp doğranmış domates veya biber ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
|