Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapmaya başlamadan önce 1 su bardağı mercimeği bol su ile yıkayın.
Teflon bir tencereye dökün ve üzerini çok geçmeyecek şekilde su ilave ederek 10-15 dakika pişirin. Başka bir teflon tencereye 3 çay bardağı zeytinyağı dökün ve orta ateşte ısınmasını bekleyin. Zeytinyağı ısındıktan sonra 2 adet kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve zeytinyağının içine ilave ederek kavurun. Soğan kavrulduktan sonra 5 adet domates ve 3 adet biberi yemeklik şekilde doğrayın, tencereye dökerek 5 dakika daha kavurun.
1 yemek kaşığı salça ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kavurun ve suyu süzülmüş olan 1 su bardağı yeşil mercimeği ilave ederek karıştırmaya devam. 1 su bardağı bulguru bol suyla yıkadıktan sonra tencereye dökün ve karıştırmaya devam edin. 2 su bardağı kaynamış su ve 2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Yeşil mercimekli bulgur pilavı piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine kâğıt havlu koyarak 10-15 dakika dinlendirin.
Yeşil mercimekli bulgurlu pilavı hazır.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.