Sade Bulgur Pilavı

Sade bulgur pilavı; hemen hemen herkes tarafından çok iyi bilinen, ülkemizin dört bir yanında akşam yemeklerinde sunmak üzere ev hanımları tarafından sık sık pişirilen en klasikleşmiş tariflerden biridir. Sade bulgur pilavı çok basit ve çok pratik bir tarife sahip olmasının yanı sıra, son derece sağlıklı yemeklerden biridir. Ülkemizde doğup büyümüş herkesin sade bulgur pilavını tatmış olması şüphesiz olsa da ilk kez kendi kendisine sade bulgur pilavı tapacak olanlar için bu yazı yazılmıştır.
Yazının devamında; sade bulgur pilavı hazırlamak için gerekli malzemelerden ve sade bulgur pilavı tarifinin adım adım hazırlanışından bahsedilmiştir.

Sade bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 3 çay bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 su bardağı su
  • Yeterli miktarda tuz

Sade bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Sade bulgur pilavı; diğer aromalı veya farklı tatlarla karışımdan oluşan pilavlara göre çok daha basit ve çok daha kısa bir tarife sahiptir. Böyle olmasının başlıca sebebi sade olması ve aroma olarak sadece bildiğimiz bulgurun kullanılmasıdır. Bunun için sade bulgur pilavı tarifine başlamadan önce yapılması gereken çok fazla ön hazırlık yoktur. Yalnızca kaynatma ve pişirme işlemine uygun bir tencere ve yağ kızartmak için uygun bir tava bulunması yeterlidir. Bunun dışında yıkama, soyma, dilimleme, vs. İşlem yapılmayacaktır. Su, bulgur pilavı, tereyağı, tuz, tava ve tencere hazır edildikten sonra sade bulgur pilavı tarifine başlanabilir.
  • İlk olarak 3-4 su bardağı suyun kaynatılması gereklidir. Çünkü tarifin ana malzemesi olan bulgur bu suyun içinde pişirilecek ve suyunu çekmesi sağlanacaktır. Suyun kullanılacağı miktarın esnek verilmesinin sebebi de budur. Bulgurun yeterince pişmesi için gereken su miktarı bulgurun cinsine göre değişecektir. Bu yüzden suyun gereğinden fazla kullanılmaması adına sade bulgur pilavı tarifine 3 bardak su ile başlanması faydalı olacaktır. 3 su bardağı bulgur tencereye dökülür ve ocağa konarak kaynatma işlemine başlanır. Suyun içinde tanecikler oluşmaya başladığı sırada sade bulgur pilavının tuzu da tencereye atılır ve suyun içinde iyice çözünmesi sağlanır. Eklenen tuz miktarı konusunda da eğer sade bulgur pilavı ilk defa pişirilecekse, tarifi iyi bilen birinden tavsiye almak mantıklı olacaktır. Çünkü; ilk etapta tuzun eklenmesi halinde sonradan tekrar tuz ekme imkânı olsa bile bu durum sade bulgur pilavının tadını etkileyebilir.
  • Tencere içerisinde suyu ve tuzu hazırladıktan sonra sade bulgur pilavı tarifine bulgurların pişirilmesi ile devam edilir. 3 çay bardağı bulgur tencerede kaynamakta olan tuz-su karışımına dökülür ve pişirilmeye başlanır. İlk adımda söylendiği gibi bulgurun pişme işlemi, tenceredeki suyu çekmesi ile gerçekleşecektir. Bunun için ocağın ateşi hafifçe kısılır ve bulgurun yavaş yavaş pişmesi sağlanır. Ayrıca pişme sırasında bulgurun bizzat takip edilmesi gereklidir. Çünkü 3 su bardağı su; eğer bulgurun cinsi elverişli değilse yeterli olmayabilir. Bu durumda tencereye sonradan 0,5-1 su bardağı daha su eklenir ve bulgur bu suyu da çekinceye kadar beklenir. Bu aşama, sade bulgur pilavı tarifinde en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin ana malzemesi olan bulgurun doğru tadını tutturmak için tek şans, bu kısımdır.
  • Bulgurun suyu çekerek pişmesi sağlandıktan sonra sade bulgur pilavı tarifinde sıra yağın hazırlanmasına gelmiştir. Kızartma işlemi için önceden hazırlanan tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı konarak ocakta kızartılır. Tereyağının iyice kızması ve tüm tava yüzeyinde sıvı hale gelmesi sağlandıktan sonra bulgurun pişmekte olduğu tencereye dökülür ve tarife devam edilir. Tereyağı; tenceredeki karışım iyice homojen oluncaya dek suda bekletilir.
  • Bütün bu aşamalar tamamlandıktan sonra ocağın ateşi kapatılır ve sade bulgur pilavının son hali tencere kapalı bir şekilde 5-10 dakika kadar bekletilir. Böylece sade bulgur pilavının tadının iyice oturması ve karışımın iyice özleşmesi sağlanacaktır.
  • Yeterince beklendikten sonra sade bulgur pilavı tabaklara konur ve sıcak olarak servis edilir.
  • Sade bulgur pilavı tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
19.01.2024 06:42:53
Sade Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sade Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sade Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı; aslında hakkında hiçbir şey yazılmasına bile ihtiyaç olmayan, batısından doğusuna tüm memlekette; özellikle ev hanımlarının akşam yemeklerinde s...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Yapılışı

Bulgur pilavı nasıl yapılır?Pirinç pilavına kıyasla daha kolaydır. Çünkü bulgurun su çekme kapasitesi daha fazladır. Ayrıca bu...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur pilavı kaç kalori, bulgurla pişirilen bulgur pilavı son derece besleyici bir yemektir. İçeriğinde çözünen ve çözünmeyen lifler, vitaminler oldukç...
Devamını Oku

Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur pilavı, mercimek ve bulgurun şahane uyumu ile lezzetine lezzet katarak sofralarınızı süsleyecek pilav çeşitleri arasında yer alan lezi...
Devamını Oku

Rüyada Bulgur Pilavı Görmek

Rüyada bulgur pilavı görmek, genel olarak rüya sahibi için hayırlı anlamlar içerir. Bu rüyayı gören kişiler yaşamında bolluk ve bereketin eksik olmayaca...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur pilavı nasıl yapılır?Bulgur pilavı, sebzeli, etli, tavuklu, salçalı ya da sade olarak pek çok şekilde yapılabilir. Özel...
Devamını Oku

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, genellikle ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı pilav özellikle pirinç tercih edilerek hazırlanır. Ancak pirinç pilavının yanı...
Devamını Oku

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

Biberli bulgur pilavı, akşam menüsünde sulu yemeklerin yanına yakışacağı gibi öğlen menüsünde ise sade olarak yanında bir bardak ayran veya cacık ile af...
Devamını Oku

Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı, vitaminli ve doyurucu bir pilav seçeneğidir. Öğle yemeklerinde de yenilebileceği gibi akşam menülerinde de tüketilebilecek bir ana ye...
Devamını Oku

Rüyada Bulgur Pilavı Yemek

Rüyada bulgur pilavı yemek, rüya sahibinin geçim sıkıntısından kurtulacağı anlamına gelir. Bulgur normal yaşamda da bereketi ve bolluğu simgeler. Rüyada bulg...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Faydaları

Bulgur pilavı faydaları açısından insan sağlığına oldukça yararlıdır. Yapılan araştırmalarda bağırsak kanserlerinde ve mide ülserlerindeki faydalı etkis...
Devamını Oku

Dereotlu Bulgur Pilavı

Dereotlu bulgur pilavı, Yaz mevsiminde yanında soğuk cacık ile sık tüketilen dereotlu bulgur pilavını canınızın çektiği her zaman hazırlayıp tüketebilir...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, Ülkemizde bulgur her yörede sevilerek tüketilen oldukça lezzetli bir besindir. En önemli özelliği sağlıklı olması ve pirince oran...
Devamını Oku

Oktay Usta Bulgur Pilavı

Oktay Usta Bulgur Pilavı, sevdiğiniz kişilerle geçireceğiniz en güzel akşam yemeklerini bir ziyafete dönüştürebileceğiniz eşsiz lezzette ve denenmiş bir pila...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur pilavı çeşitleri ile öğle veya akşam yemeğinizi ziyafete çevirebilirsiniz. Etli, patatesli, mercimekli, garnitürlü gibi pek çok çeşitleri olan bu...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı; sade pirinç ve bulgur pilavlarından farklı lezzet arayanlar için oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. Sade pilavlardan tek farkı; eklene...
Devamını Oku

Erişteli Bulgur Pilavı

Erişteli bulgur pilavı, beğenerek tüketeceğiniz pilavlardan birisi olacaktır. Bu pilav özellikle et ya da tavuk yemekleriyle mükemmel uyum sağlayacaktır...
Devamını Oku

Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu bulgur pilavı, düşük kalorili, B vitamini açısından zengin ve lif oranı yönünden günlük ihtiyacınızı karşılayabilecek bulgurla hazırlanmış lezze...
Devamını Oku

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı

Sebzeli tavuklu bulgur pilavı, pilav her daim kurtarıcı yemekler arasındadır. Hazırlanışı ve pişirilmesi pratik olduğu için herkesin kolaylıkla yapabile...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Mercimekli Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024