Patatesli Bulgur Pilavı
Patatesli bulgur pilavı; birçok özel günde ve toplu ikramlarda tercih edilen bir tariftir. Malzemeleri son derece kolay bulunabilecek cinstendir ve hazırlaması da herkesin yapabileceği pratikliktedir. Daha önce sade pilav yapmış olan veya belirli seviyede mutfak bilgisine sahip olan herkes patatesli bulgur pilavını hiç zorlanmadan pişirebilir.
Bu yazıda; temel hatlarıyla patatesli bulgur pilavı için gerekli malzemelerden ve adım adım tarifin hazırlanışından bahsedeceğiz:
Patatesli bulgur pilavı için gereken malzemeler- 2 çay bardağı bulgur
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Yeterli miktarda tuz ve karabiber
- 1-1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yeşilbiber
- 1-2 adet domates
Patatesli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?- Tarife başlamadan önce ilk olarak temin edilen malzemelerin hazırlanması ve tarife uygun bir duruma getirilmesi gereklidir. Bunun için patatesin kabuğu soyulmalı, yıkanmalı ve küçük parçalar halinde dilimlenmesi gereklidir. Aynı şekilde soğan da kızartmaya uygun bir şekilde kesilmesli ve domatesler de rendelenmelidir. Bu işlemlerden sonra patatesli bulgur pilavı tarifine başlanabilir.
- İlk olarak uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı atılır. Yağların bir süre kıvama gelmesi beklendikten sonra öncesinde dilimlenmiş olan soğanlar tencereye atılır. Soğanların renginin atmasına yakın bir anda da yeşil biberler ve patates dilimleri tencereye atılarak bunların da kavrulması gerekir.
- Bu aşamadan sonra patatesli bulgur pilavı için basit birkaç işlem kalmıştır. Geri kalan aşamalar sadece bu karışıma yeni malzemeler ekleyip kavurmaktan ibarettir. Patatesler ve yeşil biberler de yeterince kavrulduktan sonra 2 çay bardağı bulgur da tencereye atılır ve kavrulan karışıma iyice dahil oluncaya kadar beklenir.
- Bulgurlar için yeterince beklendikten sonra da rendelenen domatesler tencereye atılır. Domates, eklenecek malzemeler arasında sonuncusudur. Bundan sonra patatesli bulgur pilavı içi sadece baharatları eklemek ve pişirmek kalmıştır.
- Bu işlemler doğrultusunda domatesler de kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve varsa eklenmek istenen diğer baharatlar isteğe bağlı miktarlarda tenceredeki karışıma eklenir.
- Baharatların eklenmesi de tamamlandıktan sonra öncesinde hazırlanmış olan sıcak su tencereye dökülür. Bu aşamada sıcak suyun 1,5 su bardağı kadar olması tavsiye edilir. Çünkü verilen malzeme miktarları ile patatesli bulgur pilavı yapmak için en uygun su miktarıdır.
- Su da eklendikten sonra kaynayana kadar ocak açık vaziyette tencere bekletilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika beklenerek ocak kapatılır ve tencerede pilav bir süre dinlendirilir.
- Bu aşamadan sonra patatesli bulgur pilavı tabaklara konmaya ve servis etmeye hazırdır.
- Afiyet olsun.
19.01.2024 09:24:02
Patatesli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Patatesli Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|