Oktay Usta Bulgur Pilavı, sevdiğiniz kişilerle geçireceğiniz en güzel akşam yemeklerini bir ziyafete dönüştürebileceğiniz eşsiz lezzette ve denenmiş bir pilav tarifidir. Ayrıca bulgurun pirince göre çok daha sağlıklı olduğunu düşünürseniz, bulgur pilavını tercih etmeniz için yeterli sebebiniz var demektir. Her zaman gönül rahatlığıyla her yemeğinizde hazırlayabilirsiniz.
Ayrıca çok lezzetli olmasından dolayı her kesi kendinize hayran bırakacağınızdan da emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.>
Oktay Usta Bulgur Pilavı Malzemeleri
- 2.5 su bardağı pilavlık iri bulgur
- 2 kahve fincanı tel şehriye
- 4 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet tavuk veya et bulyon
- Tuz
Oktay Usta Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
İlk olarak orta büyüklükte teflon bir pilav tenceresini ocağa alıyoruz. Daha sonra sıvı yağı tencereye koyarak tel şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha önceden yıkayıp ayıklamış olduğumuz bulgurları şehriyenin üzerine ekliyoruz. 2 kaşık tereyağını ilave edip, bir miktar bu şekilde kavuruyoruz. Kaynar suyun içinde tavuk bulyonu eriterek kavurmuş olduğumuz bulgura ilave ediyoruz. Üzerine tuzunu da atarak karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık olarak 10 dakika pişiriyoruz. 15 dakika civarında dinlendikten sonra, sıcak olarak servis ediyoruz.
21.01.2024 08:53:40