Bulgur Pilavı Çeşitleri



Bulgur pilavı çeşitleri ile öğle veya akşam yemeğinizi ziyafete çevirebilirsiniz. Etli, patatesli, mercimekli, garnitürlü gibi pek çok çeşitleri olan bulgur pilavı yöresel bir lezzetimizdir. Büyük küçük herkesin beğeni ile tükettiği bulgur pilavını hafta da en az 2 kere tüketip vücudun lif ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeler;

  • 2 çay fincanı pilavlık bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane havuç
  • 6 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar kaynar su

Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı;

Pilavımızın yapımına öncelikle sebzeleri yıkarak başlayalım. Ardından hepsini küp, küp doğrayıp ayrı, ayrı kapların içerisine alalım. Akabinde pilav tenceresinin içerisine yağları ilave edelim ve ısıtıp üzerine ilk önce soğanları alıp kavurmaya başlayalım. Soğanların üzerine patlıcanları ve biberleri alıp kavurma işlemine devam edelim. Arkasından domatesleri ilave edip bir iki karıştıralım ve üzerine bulgurları ekleyip karıştıralım. Sonrasında bulgurların üzerine sıcak su ile baharatları ekleyelim ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Sebzeli bulgur pilavımız suyunu çekince ocaktan alalım ve 5 dakika dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun...

Tavuklu Bulgur Pilavı Malzemeler;

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı pul biber

Tavuklu Bulgur Pilavı Hazırlanışı;

Tavuk etimizi minik parçalar şeklinde keselim ve pilav tenceresinin içerisine alıp yağ ile kavuralım. Ardından tavukların yanına minik doğranmış soğanı ilave edelim ve sote işlemini sürdürelim. Tavuk etleri bu aşamada sulanacaktır. Suyunu çekince içerisine ince kıyım yapılmış yeşillikleri ve bulguru ekleyip karıştıralım. Akabinde bulgurların üzerine sıcak su ile birlikte baharatlarını ilave edelim ve kısık ateşinde ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakalım. Yeteri dirilikte pişmiş olan pilavımızı ocağın üzerinden indirelim ve bir beze sarıp 3-4 dakika kadar dinlendirelim.

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Tavuklu pilavımız dinlendikten sonra küçük kaseleri alalım ve ters çevirip sunum yapalım. Afiyet olsun...

Cevizli Bulgur Pilavı Malzemeler;

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 fincan ceviz içi
  • Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
  • 2 çorba kaşığı tuzot
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker

Cevizli Bulgur Pilavı Hazırlanışı;

Yanmaz bir tencerenin içerisine doğranmış sarımsaklar ile birlikte yağı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Hemen arkasından sarımsakların yanına küçük, küçük doğranmış yeşilbiberleri ekleyelim ve biberler diriliğini yitirince içerisine bulguru ekleyelim. Bulgur ile malzemeleri 2 dakika kadar kavuralım ve baharatları ekleyip karıştıralım. Akabinde tencerenin içerisine sıcak su ilavesi yapalım ve pişmeye bırakalım. Bulgurlar suyunu çekince tencereyi ocağın üzerinde alalım ve kapağını açıp bir bez örtüp kapağını tekrar kapatalım ve kendini çekmesi için bir kenara kaldıralım. Son olarak cevizli bulgur pilavımızı servis tabağına alalım ve cevizler ile süsleyip sunum yapalım. Afiyet olsun...

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı;

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 şeker kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Hazırlanışı;

İlk olarak mercimekleri bir tencereye alalım ve üzerine su ilavesi yapıp ocağın üzerinde kaynatalım. Mercimekler 5 dakika kadar kaynadıktan sonra sıcak suyun içerisinden alalım ve süzelim. Ardından derin olmayacak bir tencere alalım ve içerisine yağı ilave edip eritelim. Yağın rengi değişince soğanları küp şekilde doğrayalım ve yağın içerisine alıp kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine mercimekleri ve bulguru ekleyip karıştıralım. Harmanlanmış olan malzemelerin üzerine sıcak su ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Mercimekli bulgur pilavımız suyunu çekince ocaktan indirelim ve üzerini bir bez ile sarıp dinlendirelim. Dinlenmiş olan pilavımızı servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 05.04.2014 00:58:15





Bulgur Pilavı Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı, vitaminli ve doyurucu bir pilav seçeneğidir. Öğle yemeklerinde de yenilebileceği gibi akşam menülerinde de tüketilebilecek bir ana yemek yardımcısıdır. İçerisinde kullanılan mantarın türü de oldukça önemlid...

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

Biberli bulgur pilavı, akşam menüsünde sulu yemeklerin yanına yakışacağı gibi öğlen menüsünde ise sade olarak yanında bir bardak ayran veya cacık ile afiyetle tüketilebilecek bir pilav çeşididir. Her zaman kolaylıkla yapabileceğin...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, genellikle ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı pilav özellikle pirinç tercih edilerek hazırlanır. Ancak pirinç pilavının yanı sıra bulgur pilavı hem sağlıklı olması açısından hem de uygun fiyatıyla son y...

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabaklı bulgur pilavı, Türk mutfağında önemli bir yeri olan ve oldukça fazla kullanılan bir besindir. Bulgur lif açısından yüksek bir içeriğe sahiptir. Kabaklı bulgur pilavı, kabak ve bulgurun muhteşem uyumu ile ortaya çıkan harik...

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan değişik lezzette pilav türlerinden biridir. Sebzeyle harmanmış bulgurun besleyiciliğine katkı yapacak bu pilav tarifini özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketmenizi tavsiye e...

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavı, sebzeli, etli, tavuklu, salçalı ya da sade olarak pek çok şekilde yapılabilir. Özellikle kilo kontrolü için diyet yapan kişilere önerilen bulgur pilavı sağlık açısından da oldukça yararl...

Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu bulgur pilavı, düşük kalorili, B vitamini açısından zengin ve lif oranı yönünden günlük ihtiyacınızı karşılayabilecek bulgurla hazırlanmış lezzetli pilav türlerinden birisidir. Havuçla hazırlanan pilavı oldukça hafif bir ş...

Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli bulgur pilavı, özellikle et yemeklerinin yanında ve yaz sofralarında hem hafif, hem doyurucu lezzetiyle aile sofralarının oldukça popüler bir parçasıdır. Düşük glisemik endeksi ve ekonomik bir karbonhidrat ve lif kaynağı...

Tereyağlı Bulgur Pilavı

Tereyağlı Bulgur Pilavı, tereyağı ve bulgurun eşsiz lezzeti ile ortaya çıkan muhteşem lezzette bir pilav tarifidir. Oldukça besleyici ve çok sağlıklı bir ürün olduğu için, diğerlerine göre bulguru her zaman tercih etmeniz çok daha...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı; birçok özel günde ve toplu ikramlarda tercih edilen bir tariftir. Malzemeleri son derece kolay bulunabilecek cinstendir ve hazırlaması da herkesin yapabileceği pratikliktedir. Daha önce sade pilav yapmış o...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Bulgur Pilavı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Mayıs - 2018