{ "title": "Tereyağlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/tereyagli-bulgur-pilavi.gif", "date": "20.01.2024 14:10:15", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Tereyağlı Bulgur Pilavı, tereyağı ve bulgurun eşsiz lezzeti ile ortaya çıkan muhteşem lezzette bir pilav tarifidir. Oldukça besleyici ve çok sağlıklı bir ürün olduğu için, diğerlerine göre bulguru her zaman tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır. Kolay gelsin.

Tere yağlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Tereyağlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak teflon bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını atıyoruz. İnce ince doğranmış soğanlarımızı yağ bir miktar kızardıktan sonra, tencereye atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine daha önceden yıkayıp ayıklayarak hazırlamış olduğumuz, bulguru ilave ediyoruz. Bir miktar bulgurları kavurduktan sonra, kaynar suyu ekliyoruz. Tuzu naneyi ve de karabiberi ekledikten sonra kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık olarak 15 dakika pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine kâğıt havlu koyarak 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Bazı bulgurlar cinsine göre daha fazla su ile pişebilir. Yemeğinizi pişirirken bulgurun diriliğine göre, gerekirse bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
" } ] }