{ "title": "Şehriyeli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/sehriyeli-bulgur-pilavi.gif", "date": "20.01.2024 10:27:53", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Şehriyeli Bulgur Pilavı, genellikle ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı pilav özellikle pirinç tercih edilerek hazırlanır. Ancak pirinç pilavının yanı sıra bulgur pilavı hem sağlıklı olması açısından hem de uygun fiyatıyla son yıllarda ev hanımlarının gözdesi olmaya başlamıştır. Bulgur pilavı olarak hazırlanabilen ve pek çok değişik şekillerde hazırlanabilen bulgur pilavını bir de şehriyeli denemeye ne dersiniz. Çarçabuk ve vakit harcamadan kolaylıkla hazırlanabilen bu harika pilavı çocuklarınız ve kendiniz için sağlıklı beslenme adına sofralarınızda gönül rahatlığı ile yer verebilirsiniz.

Şehriyeli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Şehriyeli bulgur pilavı için ilk önce kullanılacak olan bulgurun diriliği önemlidir ve pilavlık bulgur olması gerekir. Hazır olarak temin ettiğimiz bulguru bir geniş kabın içerisine alıp temizleyelim ve ılık su ile birkaç dakika ıslatalım. Akabinde pilav tenceremizin içerisine tereyağı ve 1 çorba kaşığı sıvı yağını ilave edip ocağın alını kısık ateşte açalım. Yağlar erime noktasına geldiğinde tenceremizin içerisine yarım su bardağı şehriye boşaltalım ve pembeleşene dek kavuralım. Şehriyeler istenilen kıvamda kavrulmuş ise tencereye 1 tatlı kaşığı domates ile bir tatlı kaşığı biber salçasını ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.

Salçalar yağın içerisinde açıldıktan sonra tencereye ıslatılmış ve suyu süzdürülmüş bulguru ilave edip karıştırma işlemine devam edelim. Bir dakika kadar ocağın üzerinde kısık ateşte malzemeleri kavuralım. Bulgur ile diğer malzemeler kavrulurken 2,5-3 su bardağı ölçüsünde et veya tavuk suyunu küçük bir tencerenin içerisine alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Su kaynama aşamasına geldiğinde bulgurların bulunduğu tencereye boşaltalım. Ardından şehriyeli bulgur pilavının üzerine tuz ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım.

Şehriyeli bulgur pilavını suyunu çekene dek kapağı kapalı kalacak şekilde kışı ateşte pişirelim. Yaklaşık 10 dakika kadar pişme süresi verdiğimiz pilavımızı ocağın üzerinden alalım ve bir bezin arasına demlenmesi için saralım. 5-6 dakika kadar demlenen şehriyeli bulgur pilavını servis tabaklarına alalım ve üzerine arzuya göre kırmızı pul biber veya karabiber serpiştirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }