{ "title": "Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/sebzeli-tavuklu-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:38:30", "author": "İstem", "article": [ { "article": "
Sebzeli tavuklu bulgur pilavı, pilav her daim kurtarıcı yemekler arasındadır. Hazırlanışı ve pişirilmesi pratik olduğu için herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemektir. Yanında yoğurt ya da ayran ile servis edildiğinde tek başına ana yemek olarak tercih edilebilir. Bulgur pilavından istenilen sonucu alabilmek için ilk sıcaklığını attıktan hemen sonra, soğumasına izin verilmeden servis yapılmalıdır.

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sebzeli tavuklu bulgur pilavı için ilk olarak tavuk eti yıkanır ve bol suyun içinde pişinceye kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra minik minik didiklenir. Tavuğun haşlandığı su ve didiklenen etler bir kenara alınır.

Kuru soğanların kabukları soyularak yemeklik doğranır. Uygun bir pilav tavasına tereyağı ve sıvı yağ eklenerek ocağa alınır. Isınan yağın üzerine yemeklik doğranan kuru soğanlar eklenir. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Biberler yıkanarak temizlenir ve ufak ufak doğrandıktan sonra kavrulan soğanların üzerine eklenir. Biberler de bir süre kavrulduktan sonra, kabukları soyulmuş ve minik minik doğranmış domatesler eklenir.

Tüm malzemeler 5-6 dakika kavrulduktan sonra temizlenip yıkanan pilavlık bulgur ilave edilir. Karışım beş dakika kadar daha kavrulduktan sonra domates salçası, biber salçası, baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır. Son olarak üzerine önceden didiklenen tavuk etleri ve yeteri kadar tavuk suyu eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Pilava eklenen su miktarı malzemelerin üzerine geçmelidir. Kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Eğer ilave edilen tavuk suyu yetersiz gelmişse bir miktar sıcak su ilave edilebilir. Pilav piştikten sonra ocağın altı kapatılarak pilav, sıcak olacak şekilde ince kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }