{ "title": "Sebzeli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/sebzeli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:22:15", "author": "Eşca", "article": [ { "article": "Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sebzeli bulgur pilavına başlamadan önce 2 adet patlıcanları soyup bol suyla yıkadıktan sonra bir tavada kızartın ve soğumaya bırakın. Derin bir teflon tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyun ve ısınmasını bekleyin. Yağ ısındıktan sonra 1 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet yeşil biber ve 1 adet kırmızı biberi ince ince doğrayıp tencereye ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ardından 1 kâse konserve mantarı ilave edin ve kavurun.

1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 adet rendelenmiş domatesi de ilave ederek karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz dökerek tencerenin kapağını kapatın ve domateslerin pişmesi için yaklaşık olarak 10 dakika pişirin. Bu arada yemeği ara ara karıştırın. Domatesler piştikten sonra 3 su bardağı bulguru bol su ile yıkayıp yemeğe ilave edin ve karıştırın. 6 su bardağı suyu dökün ve karıştırmaya devam edin. 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak pilav suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin. Pilav tamamen suyunu çektikten sonra 2 adet kızartılmış olan patlıcanı yemeğe dökün ve 5 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Pilavı yaklaşık olarak 15 dakika dinlendirin. Sebzeli bulgur pilavı hazır. Ilık servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }