{ "title": "Patlıcanlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/patlicanli-bulgur-pilavi.gif", "date": "19.01.2024 03:15:38", "author": "Esendağ", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan değişik lezzette pilav türlerinden biridir. Sebzeyle harmanmış bulgurun besleyiciliğine katkı yapacak bu pilav tarifini özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketmenizi tavsiye ederiz. Patlıcanın bulgur pilavının içine oldukça yakışacağını belirtelim. Bu tarifi yanında yoğurtla birlikte tek olarak bile yiyebilirsiniz. Bulgurun tok tutucu özelliği nedeniyle, oldukça seveceğiniz bir öğün olacaktır. İçindeki et, patlıcan gibi besleyici gıdalarla birlikte pilavınızı, özel günlerinizde konuklarınıza bile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte patlıcanlı bulgur pilavını hazırlamaya başlayabiliriz.

Patlıcanlı bulgur pilavı için gereken malzemeler
Patlıcanlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Önce patlıcanı çizgili olarak soyun. Bunu küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanın acılığının gitmesi için, süzgecin içine koyarak hafifçe tuzlayın. Bir süre bekleyince acı suyu aşağıya süzülecektir. Daha sonra doğranmış patlıcan küplerini yıkayın. Bunları kurulayarak sıvı yağın içinde kızartın ve kâğıt havlunun üzerine alın. Kullanacağınız pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyarak kızdırın. Bunun içine kuşbaşı kuzu etini, ince doğradığınız çarliston biberleri ve yemeklik ince doğradığınız kuru soğanı koyarak, sotelemeye başlayın. Kuşbaşı etler kızarınca, suyunu tamamen çekince, içerisine ince kıydığınız sarımsakları ilave edin. Biraz kavurunca domates salçasını ekleyerek, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış bulguru ilave ederek, malzemelerin hepsini kavurmaya devam edin. Bulgur kıvamında kavrulduktan sonra, içine et suyunu ya da suyu ilave edin. Bunlar mümkünse sıcak olsun. İçine kızarttığınız patlıcanları, tuz ve karabiberi ilave ederek, ocağın altını kısın. Patlıcanlı bulgur pilavı suyunu çektikten sonra, içine tereyağını ilave edin. Pilavı karıştırıp tereyağını erittikten sonra, üzerine bir kâğıt havlu kapatarak, pilavınızı 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alarak, sevdiklerinize bu eşsiz lezzeti ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }