{ "title": "Nohutlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/nohutlu-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 04:42:35", "author": "Özdoğan", "article": [ { "article": "Nohutlu Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Nohutlu bulgur pilavı yapımına geçmeden önce nohudu bir gece önceden bir kaba koyarak üstünü çok geçmeyecek şekilde su koyun. Ertesi gün teflon tencereye 1 su bardağı nohutları koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir teflon tencerede 1 adet soğanı ince ince doğrayın ve 2 yemek kaşığı ilave ederek kavurun. Soğan kavrulduktan sonra 2 adet domates ve 2 adet biberi de yemeklik doğrayarak tencereye ilave edin.

Orta ateşte kavurmaya devam edin. 4 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ederek karıştırın. Su kaynadıktan sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 2 su bardağı bol suda yıkanmış pilavlık bulguru tencereye dökün ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Nohutlu bulgur pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin üstüne temiz bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Nohutlu bulgur pilavı hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }