{ "title": "Meyhane Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/meyhane-bulgur-pilavi.gif", "date": "19.01.2024 10:32:50", "author": "Özerk", "article": [ { "article": "
Meyhane bulgur pilavı, bulgur ile yapılan pilavların arasında en lezzetli olanıdır. Tarif aynı şekilde eksiksiz uygulanırsa ortaya harika bir pilav çıkabilir. Yanında karışık salata ve ayran ile servis edildiğinde başka hiçbir yemeğe ihtiyaç duyulmaz. Akşam yemeği için harika bir alternatif olacak meyhane bulgur pilavı nasıl hazırlanıyormuş, gelin hep beraber hazırlayalım.

Meyhane Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sıvıyağ ve tereyağı uygun bir tencereye alınarak, tereyağı eriyene kadar karıştırılır. Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra yemeklik doğranır, sarımsağın kabukları da soyularak ufak ufak doğranır ve eriyen yağa ilave edilerek soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Ardından domates ve biber salçası ilave edilerek karıştırılır. Domatesin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Yeşilbiber ufak ufak doğranır ve domates ile tencereye ilave edilerek karıştırılır.

Bulyon sıcak suda eritilir. Bulgur ayıklanarak yıkanır. Haşlanmış nohut, bulgur ve tavuk bulyon malzemelerin üzerine ilave edilerek karıştırılır. Ardından 3 su bardağı sıcak su, tuz, nane, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Eklenen su kaynayıncaya kadar orta hararetli ısıda pişirilir. Su kaynadıktan sonra ağır ateşe alınarak, suyunu çekene kadar bekletilir. Eğer eklenen su yetersiz gelmişse bir miktar daha sıcak su eklenebilir. Pişen pilav ocaktan alınarak ağzına havlu kâğıt kapatılıp 15 dakika kadar dinlendirilir. Meyhane bulgur pilavı servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }