{ "title": "Mantarlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/mantarli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 16:54:47", "author": "Yener", "article": [ { "article": "Mantarlı Bulgur Pilavı, vitaminli ve doyurucu bir pilav seçeneğidir. Öğle yemeklerinde de yenilebileceği gibi akşam menülerinde de tüketilebilecek bir ana yemek yardımcısıdır. İçerisinde kullanılan mantarın türü de oldukça önemlidir. Bu aşamada şunu da belirtmekte yarar var. Ormanlardan bilinmeyen mantarları toplayıp tüketmek oldukça tehlikelidir. Bu tarif bilindik mantarlarla yapıldığında sağlığı tehdit eden bir durum da olmayacaktır. Bu tarifte de en bilinen ve sıkça tüketilen kültür mantarı önerilebilir.

Mantarlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler
Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Mantarlı Bulgur Pilavının yapılışına ilk olarak iç malzemeyi hazırlamakla başlayalım. Öncelikle bir kabın içerisine su ve mantarların hijyenini sağlayabilmek için sirke koyup, mantarları nazikçe yıkayalım. Yıkanmış olan mantarları kâğıt havlu üzerine alıp üzerlerin de bulunan fazla sudan arındıralım. Bu işlemin ardından mantarları 4'te bölüp tamamını bu şekilde doğrayalım. Pilavın diğer bir malzemesi olan domatesleri de kabuklarını soymak şartı ile küpler halinde doğrayıp ön hazırlık için kabın içerisine alalım. Kuru soğanı ve sarımsakları da doğradıktan sonra maydanozları da yıkayıp doğrayalım.

Pilavın pişirileceği tencerenin içerisine tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Tencerenin içerisine ilk olarak sarımsakları ve sonrasında doğranmış olan kuru soğanları ilave edelim. Tencerenin içerisinde bulunan malzemenin rengi pembe bir renk alana dek kavuralım. Bu işlemin ardından tencereye doğranmış olan domatesleri ve domates salçasını da ilave edip, bir müddet daha kavuralım. Kavurma işlemini sonlandırmadan önce son olarak doğranmış olan mantarları ve maydanozları da tencerenin içerisine alıp yaklaşık 5 dakika kadar kavurma işlemini sürdürelim. Kavrulan iç malzemenin üzerine sıcak suyu ilave edip pilavı tatlandıracak olan kara biberi, kuru naneyi ve tuzu da ilave edip son olarak tencerenin içerisine bulguru da koyalım. Orta harlı bir ocak ayarında tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık olarak 15 dakika pişirelim. Suyu iyice çekilmiş olan pilavın demlenmesine yardımcı olacak olan kâğıt havluyu tencerenin kapağının altına yerleştirip, 20 dakika dinlenmeye bırakalım. İyice dinlenmiş olan Mantarlı Bulgur Pilavı servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }