{ "title": "Kepekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/kepekli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:47:39", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Kepekli bulgur pilavı, sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir pilav çeşididir. Besleyici özelliğinin yanında içerisinde et ve kepekli bulgur bulunduğu için protein ve lif bakımından da zengin bir pilav çeşididir. Davet sofralarında veya öğle yemeği için kepekli bulgur pilavı hazırlayıp faydasından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda çocuklar içinde çok faydalı olan bu pilavı haftada veya iki haftada bir hazırlayıp onların gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Kepekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Kepekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kepekli bulgur pilavını hazırlamak için bir tane teflon pilav tencere alalım ve kısık ateşin üzerine yerleştirelim. Tencere hafif ısındıktan sonra içerisine yıkanmış kuşbaşı etleri boca edik kısık ateşte kavuralım. Etleri kavururken ilk önce ateşin üzerinde suyunu verip ardından verdiği suyu geri çekmesi gerekiyor. Kendi suyunu çeken etlerin üzerine sıvı yağı ve tereyağını ilave edip kızarana dek kavuralım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım, sivri biberleri de temizleyip yemeklik şekilde doğrayalım ve etlerin üzerine boca edelim. Eti, soğanı ve biberleri kavuralım ve malzemeler diriliğini yitirince üzerine tuz serpiştirelim. Domatesin kabuklarını soyup rendeleyelim ve etlerin üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.

Bir dakika kadar bu şekilde malzemeleri harmanlayalım ve baharatları ilave edip malzemeleri karıştıralım. Kepekli bulguru da bir kâsenin içerisine ilave edip üzerine de ılık su boşaltalım. Bu şekilde ıslattığımız bulgurun suyunu süzdürelim ve tencereye aktarıp karıştıralım. Bulguru da ilave ettikten sonra et suyunu ve normal suyu bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatalım.

Su kaynama aşamasına geldiğinde suyu diğer malzemelerin bulunduğu pilav tenceresinin içerisine boca edip kaşıkla bir güzel karıştıralım. Bütün malzemeler ilave edildikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve pilavımızı suyunu çekene dek pişirelim. Tüm suyunu çektikten sonra tencereyi ocağın üzerinden indirip bir bez örtünün içerisine sıkı bir şekilde saralım. Bu şekilde kepekli bulgur pilavımızı 15 dakika kadar dinlendirelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }